pátek 20. června 2014

Treky v Landmannalaugaru a termální bazén v Leirubakki


Ráno 19.6.2014 vstáváme, balíme stany a přejedeme autem přímo do kempu v Landmannalaugaru. Když jsme sem přijeli, nechali jsme auto před kempem, protože se nám po půlnoci nechtělo brodit dvě řeky. 
u kempu v Landmannalaugaru
s Kindlem v Landmannalaugaru
připraven na trek
V informačním středisku si bereme mapku Landmannalaugaru a plánujeme menší trek do 15 km s tím, že se znovu vrátíme do místního kempu.

mapka Landmannalaugaru

Trek nám zabral asi 6 hodin času a co všechno jsme viděli úplně nejde popsat. Podívejte se na následující fotografie.





Po návratu do kempu si vaříme jídlo, někteří se jsou koupat do místních termálních pramenů. Mě to odradilo, protože tam bylo příliš mnoho lidí.

Po jídle jsme se rozhodli dát ještě jeden trek. Z naší sedmičlenné výpravy vyrážíme ve čtyřech. Vláďa nás přiblížil po cestě k modré trase GMC. Naším cílem bylo velké jezero v údolí s černočervenými skalami. Tento trek nám zabral pouze 2 hodiny a zbytek výpravy nás vyzvedl cestou z kempu.



Nakonec jsme se vydali dále a naším cílem bylo Leirubakki, kde zůstáváme v kempu a někteří ještě po příjezdu lezeme do termálního bazénku s pivkama. Vydržíme tam docela dlouho a spát jdeme až kolem 2 hodin místního času. Po náročném dni nám termální bazének dodal spoustu energie a vůbec se nám něchtělo spát. Hodně tomu také přidává světlo, které tu je i po půlnoci.

termální bazének v Leirubakki