neděle 15. června 2014

Hladký přesun ze slunečného Berlína do zataženého Reykjavíku

Ráno (15.6.2014) jsme se nasnídali v hostelu, přebalili zavazadla a vydali jsme se na vlakové nádraží, které jsme měli téměř hned u hostelu. Vlak z centra Berlína na letiště Schönefeld (SXF) stál 3,40€ a cesta trvala asi 30 minut. Vlak byl pohodlný a prostorný s dostatkem místa, takže naše krosny nikomu nevadily.


Po příjezdu na letiště nás čekalo vážení zavazadel, po kterém jsme zjistili že musíme věci v krosnách trochu přeorganizovat. Následně jsme zavazadla obalili fólií a odbavili je. Odbavení proběhlo bez problémů a přesunuli jsme se k gatu. Kamarád měl v peněžence nůž v kreditní kartě, kterou mu u rentgenu sebrali. Letěli jsme se společnosti WOWAir, jídlo v ceně letenky nebylo, ale dalo se koupit. Hodně jsem uvítal, že v letácích na sedadle bylo hodně informačních letaku k Islandu
palubní lístek
Berlin-Schönefeld Airport (SXF)
Let trval asi 3,5 hodiny a přistání proběhlo do deštivého a zataženého Keflavíku. Vyzvedli jsme zavazadla a přesunuli jsme se ke směnárně. Naše stovky € jsme proměnili v islandské desetitisíce a najednou jsme měli problém je nacpat do peněženky, zlaté platby kartou, ale chtěl jsem mít nějakou jistotu v cashi. Za 1 950 ISK jsme koupili jednosměrnou jízdenku do Reykjavíku a před odjezdem jsme si vzali ještě nějaké letáky zajímavých míst, mapy a info o guesthousech po Islandu. 
letiště v Keflavíku
V tuto chvíli sedím v autobuse do Reykjavíku, který je provozován společností FlyBus a nabízí také velice stabilní WiFi. Proč to u nás v SA nejde? :-) Jedeme na autobusové nádraží, kde budeme čekat na kamaráda, který si omylem koupil jízdenku do jiného autobusu a pak najdeme nějaké ubytování, koupíme něco k jídlu a prozkoumáme noční Reykjavík.

Další den: První noc v kempu, půjčení auta, Reykjavík a druhá noc v přírodě
Předchozí den: 25 kilometrů po Berlíně