středa 18. června 2014

Nejen v červnu na Island bez moskytiéry nejezděte!

Včera už se nám moskytiéra hodila v národním parku Þingvellir. Dnes ráno jsme se zastavili v Pjodveldisbaer, kde nás mušky otravovaly ještě více. Hodila se i ve Stong. Přišlo nám, že jdou hlavně po černé barvě a já mám skoro všechno oblečení právě černé. Mušky vám vlezou úplně všude, do uší, očí nebo třeba i do objektivu foťáku. Dokonce jsme je měli i po celém autě. 

testuji moskytiéru ve Stong

Moskytiéta je klobouk se síťkou, která jde utáhnout kolem krku. Před přípravami na Island jsem ani nevěděl, že něco takového existuje. Nakonec jsme si moskytiéry koupili v Hanibalu.

Ondra v moskytiéře a okolo plno mušek (Pjodveldisbaer)

Původně jsem si moskytieru kupoval kvůli Myvathnu, ale jak se ukázalo, hodí se na více místech (v Myvathnu jsme ji nakonec ani nepotřebovali). Pokud se tedy chystáte na Island, doporučuji si moskytieru pořídit, nejen že vás nebudou tolik otravovat mušky a komáři, ale také si vás budou fotit ostatní turisti jako nás :-)

Přikládám i nějaké fotky, jak moskytiéra vypadá. Hned po nákupu jsem ji musel vyzkoušet, když jsem měl chvilku času při čekání na soupeře ve squashi.