pondělí 14. července 2014

Krátký výlet k majáku a cesta na letiště do Keflavíku

Ráno v pondělí 30.6.2014 se probouzíme v kempu Tjaldsvaedi, který je v Grindavíku. S Nelou a Jirkou jsme vzhůru celkem brzo. Kuchyňka se společenskou místností v kempu se otevírá až za dvě hodiny. Rozhodli jsme se, že si uděláme ještě jeden krátký výlet. Moc dlouho se nerozmýšlíme a vyrážíme k majáku Reykjanes


maják Reykjanes


Až k majáku se autem nedostaneme a nakonec jsme k němu nedošli ani pěšky. V blízkosti majáku nás zaujalo místo Gunnuhver, kde je pára, přes kterou nebylo místy ani vidět. Udělali jsme nějaké fotky a vyrazili jsme zpátky do kempu. Více o tomto místě si můžete přečíst na webu visitreykjanes.is.


parní otvory Gunnuhver

Po příjezdu do kempu ještě nikdo vzhůru nebyl, ale byla už otevřena společenská místnost s kuchyňkou, tak jsme se nasnídali. V průběhu snídaně už za námi postupně dorazili ostatní.

Po snídani jsme dobalili poslední věci a pomalu vyrazili na letiště. Letadlo nám letělo někdy v 15 hodin, ale museli jsme v poledne vrátit auto. Udělali jsme to tak, že nás Petra s Vláďou hodili na letiště a sami pak auto vrátili, protože jim letadlo letělo až kolem půlnoci.


Večer přistáváme v Berlíně, kde si dáváme něco dobrého k jídlu a přečkáváme noc na letišti. Nebylo to nic příjemného, ale docela nám to utíka. SA autobus nám z Berlínského autobusového nádraží odjíždí v úterý 7:30.

V této části končí můj cestopis z Islandu. Můžete se těšit ještě na další články, jejichž témata mě v průběhu pobytu napadaly. 

Trasa tohoto dne (33 km):